Mama,  Zwangerschap

Bakerpraatjes – Krijg je een jongen of een meisje?

Het is altijd erg spannend, wat is het geslacht van je baby? Veel mensen kennen de bekende “bakerpraatjes” wel, de (van oorsprong) onjuiste beweringen die gedaan worden omtrent de conceptie, zwangerschap, bevalling en babytijd.  De meeste bakerpraatjes gaan tegenwoordig over het geslacht van de baby. Gebaseerd op bijgeloof maar ze maken het niet minder leuk om te lezen. De kans is 50% dat deze bakerpraatjes uitkomen, maar ik zou ze niet helemaal geloven 😉 . Ik bekijk de meest voorkomende praatjes en vergelijk ze met mijn zwangerschap!

Genderreveal Bakerpraatje

Koude voeten

Last van koude voeten? Dan krijg je een jongen! Is er geen verschil met voorheen? Dan wordt het een meisje!
Hmm, moeilijk! Ik had voorheen juist altijd koude voeten en nu niet meer… en we mogen een meisje verwachten.

Ochtendhumeur?

Dan krijg je een meisje! Heb je nergens last van? Dan mag je een jongen verwachten!
Ik heb altijd wel een “humeurtje” ‘sochtends, ook voordat ik zwanger werd 😉  Het ligt er denk ik ook aan hoe je je voelt, ik ken iemand die best veel heeft moeten spugen in de ochtend en ik denk toch niet dat dat heel goed moet zijn voor je humeur. En het weinige slapen, dat doet ook niet heel veel goeds zegmaar.

Hoog of laagdragend

Draag je je baby hoog, dan zou je een meisje krijgen. Draag je je baby laag,  dan zou het een jongen moeten zijn. Nou, in dit geval klopt ‘ie bij mij, maar ik weet ook een paar dames bij wie het dus andersom was. Tsja..

In de breedte, of naar voren

Ha, deze is grappig! Het lijkt mij dat wanneer je “hoog” draagt, je buik ook wat meer naar voren groeit en wanneer je “laag” draagt, je buik meer de breedte ingaat. Dit bakerpraatje staat dus averechts op de vorige, want hier wordt gezegd dat als je in de breedte draagt je een meisje verwacht en wanneer je naar voren draagt een jongen. In mijn geval zou je niet zeggen dat ik zwanger ben wanneer je mij vanaf de achterkant ziet, dus nee. Deze klopt niet helemaal!

Lees ook:
Cafeinevrije thee’tjes voor echte zwangere theeleuten
Help! Tips bij een spreidbroek
Dingen die ik nooit zou doen als moeder

De uiterlijke looks van mama

Heb je veel last van acne en slap haar? Dan verwacht je een meisje! Is het het tegenovergestelde? Dan krijg je een jongen! Dit zou zijn omdat een meisje “de schoonheid” van haar moeder ontneemt. Dikke onzin natuurlijk. In mijn geval heb ik nergens last van, behalve dat mijn haar wat slapper is en wat meer uitvalt, maar het is veel minder snel vet. En dat is het enige verschil met voorheen..

De zwangerschapsstreep

Oftewel; de “Linea Nigra“. Als deze tot je navel loopt krijg je een meisje, maar gaat hij verder omhoog, dan krijg je een jongen! Nope, sorry. Bij mij loopt hij dus hoger!

Lage weerstand

Wanneer je een lage weerstand zou hebben en vaker verkouden bent, dan zou je een meisje mogen verwachten. Heb je nergens last van, dan een jongen. Klopt in mijn geval en ik weet een vriendin bij wie dit praatje dus ook klopt. Maar, ik weet ook genoeg dames bij wie het nergens op slaat, dus juich niet al te vroeg wanneer je aan het snotteren bent.

Zoete of zoute cravings

Zin in zuur of zout eten, zoals augurken of haring? Dan verwacht je een jongen! Heb je meer zin in zoete dingen als chocolade en ijs, dan verwacht je een meisje. Nou, hier valt niks over te zeggen want ik vreet momenteel alles haha. Bij mijn schoonmoeder klopte ‘ie trouwens wel!

Getrappel

Schopt de baby veel tegen je ribben? Dan mag je een jongen verwachten! Volgens dit praatje schoppen meisjes lager.
Echt een dikke onzin, ons meisje schopt de hele dag tegen m’n ribben aan!

Ik ben heel benieuwd of de praatjes bij jullie wel kloppen! Laat het me weten bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.