Mooi & Gezond

Shampoobar van shampoobars.nl

Al eerder schreef ik een heel artikel over mijn weg naar een milieubewuster, duurzamere en een groenere manier van leven. In dat artikel schreef ik dat ik hier graag mijn steentje aan bijdraag, maar dat ik niet in het extreme gebied wil gaan zitten. Ik eet nog steeds vlees, rij nog steeds auto enzovoort. Onder het mom “het moet voor mij wel leuk en leefbaar blijven” pas ik simpele en kleine dingen aan die een groot effect hebben… Vooral als jij met mij meedoet!

In dat eerdere artikel waar ik het net over had, gaf ik al aan dat ik mijn haren was met een shampoobar. Ik moest in het begin even wennen aan de manier waarop je het gebruikt, maar het is echt heel simpel en fijn.

Wat is een shampoobar?

Een shampoobar is eigenlijk gewoon de shampoo die je in een fles hebt, maar dan in de vorm van een blok zeep. Er zijn meerdere merken die shampoobars produceren. Net als in de flessen, bestaan er hier ook verschillende soorten kleuren, geuren en werkingen. Bijvoorbeeld een citroen of muntbar die werkt tegen vet haar, een jasmijnvariant of aloë vera shampoo die werken bij een gevoelige hoofdhuid en wat denk je van lavendel, passievrucht of munt die werken als een shampoo anti roos.

Hoe het werkt:
In plaats van de shampoo uit de fles te halen, voeg je aan de bar een beetje water toe. Gebruik de bar net als een blok zeep; schuim hem op tussen je handen. Met het schuim dat vrij komt kun je je haren wassen. Je kunt ook de bar rechtstreeks over je haren halen, maar persoonlijk vind ik dat minder fijn werken.

De voordelen van een shampoobar

Er zitten vele voordelen aan het wassen met een shampoobar. De voornaamste reden waarom ik dit gebruik is omdat ik mijn plastic gebruik wil verminderen. Één bar vervangt 3 flessen! Dat is dus een heleboel plastic 😉. Een ander voordeel is dat het makkelijk mee te nemen is en het weinig ruimte in beslag neemt.

Mijn huidige bar: lavendel

Momenteel gebruik ik de lavendelbar van Shampoobars.nl . In deze bar zit wel SLS (een middel waardoor producten gaan schuimen), maar dat maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Mijn haar kan namelijk écht niet wennen aan een bar zonder; het maakt mijn haar alleen maar baggervet (en nee, ik wil daar niet “doorheen”). Ze hebben trouwens ook varianten zonder SLS en zonder palmolie, mocht je daar wel op letten!

SHampoobar lavendel

In de lavendelbar zit lavendelolie, maar ook olijf- en citroen olie. De lavendelolie kalmeert de hoofdhuid (ideaal tegen roos!) en de olijf- en citroenolie verfrist je haar en hoofdhuid.

De bar is paars van kleur waardoor hij ook geschikt is als zilvershampoo. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat het minder effectief is als een specifieke zilvershampoo omdat in een bar veel minder chemicaliën zitten.

Ben jij al bekend met shampoobars?

Samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.