Verkleedfeestje spiderman prinsessen
Feestdagen,  Jarig,  Kleuter,  Peuter

Geef eens een verkleedfeestje!

Carnaval, halloween, een juffendag op school of welke andere reden dan ook: kinderen zijn dol op verkleden, vooral peuters en kleuters. Met hun grote fantasie imiteren ze (dagelijkse) dingen, personen of situaties. Ik zie het op mijn werk dagelijks gebeuren, vooral in de themahoek/huishoek. Maar ook thuis heb ik een groot verkleedfan. Ik noem haar weleens mijn “peuter met een identiteitscrisis”, want het ene moment heeft ze een prinsessenjurk aan en een tiental seconde later staat ze op de bank met en emmer op haar hoofd en is ze een piraat. Leuk om te zien dat ze geen verschil ziet in rollen!

Helaas was Hanne jarig tijdens de coronacrisis en konden we het niet vieren zoals we wilden. We hebben besloten om het volgend jaar groter te vieren, omdat ze dan de basisschoolleeftijd bereikt. Ze heeft inmiddels al heel wat vriendjes gemaakt die ze maar al te graag wil uitnodigen!

Wil jij je peuter/kleuter ook heel blij maken? Geef dan eens een verkleedfeestje! Ik geef je graag tips!

Denk aan:

Budget

Voordat je gaat beginnen met organiseren en kopen is het belangrijk dat je goed duidelijk hebt wat je budget is. Je kunt alles zo gek maken als je zelf wilt. Versieringen kun je kopen, maar ook zelf maken. Print het plaatje van je thema 10 keer uit en hang dit op. In plaats van speciale cocktailprikkers te kopen kun je er zelf ook wat aan plakken. Gewone slingers voldoen ook. Laat je een taart maken of maak je er zelf een? Nodig je een heel entertainment programma uit of ga je spijkerpoepen en koekhappen? Regel je een cateringbedrijf of geef je de kids een dropveter en een paar nibbits?

Reden

Wat is de reden van het feest? Een verjaardag? Zwemdiploma? Einde schooljaar? Of wil je de vriendjes van jouw kindje eens uitnodigen om samen te spelen, aangezien corona roet in het eten heeft gegooid de afgelopen maanden? Bedenk dit van tevoren, omdat dit natuurlijk de basis is van het feest!

Thema

De reden van het feestje bedacht? Dan kun je eventueel een thema bedenken! Is jouw kindje gek van superhelden? Geef een spidermanfeest, of een marvelfeest. Een prinsessengek? Dan kan het thema Disney zijn, of prinsessen of sprookjes! Vier je je feestje in de zomer? Geef een zomerfeest! Heb je een ijsjesmonster thuis? Organiseer een ijsjes feest, of ijsberen, of Frozen! Je kunt zelfs een poepfeestje organiseren! Denk creatief en out of the box ;)!

Verkleden

Niet geheel onbelangrijk: bij een themafeest hoort ook verkleedkleding natuurlijk! Dat past helemaal in het thema. Heb je het thema prinsessen of sprookjes? Steek je kindje in een prachtige prinsessenjurk, roodkapjekostuum of verkleed je zoon als de boze wolf. Is jouw thema avontuur? Zorg dan voor een stoer piratenpak, indiaan, astronaut of zelfs een dino! Thema zomer? Denk dan aan een lief zonnetje. een bloem of een aardbei! De keuze is reuze bij feestkleding.nl !

(Wees reëel; niet iedereen heeft het budget om zijn/haar kind in een nieuw verkleedpak te steken. Dit kan zelfs een reden zijn om af te zeggen voor een feestje. Zorg er daarom voor dat je zelf reserve dingen hebt liggen! Het hoeft niet groot te zijn: met een oogpotlood kun je een baardje tekenen en een ooglapje maken. Met een prinsessenkroon en een jurk van het kindje zelf heb je ook een prinses.)

Gastenlijst

Hoeveel personen wil je in huis? Mogen de ouders mee (denk aan corona en 1,5 meter!) of wil je alleen de kindjes, omdat zij minder besmettelijk zijn? Een beetje standaard regel die er is, is de leeftijd van het kindje + een gast extra. Dus bijvoorbeeld: een kindje is vijf jaar, dus nodig je zes kinderen uit. Maar hey; als jij meer of minder kinderen wil uitnodigen, dan kan dat natuurlijk ook!

Locatie

Misschien is de locatie al duidelijk (thuis bijvoorbeeld), maar wil je het feestje binnen of buiten houden? Heb je wel voldoende plek voor het aantal mensen? Moet je nog extra zitplekken regelen? Wat als het gaat regenen? Heb je een back-up plan?

Verwachtingen

Wat zijn jouw verwachtingen van de gasten? Is het een verjaardagsfeest (dus met cadeaus), moeten ze verkleed komen, neemt iedereen zijn eigen eten mee of regel jij dit allemaal zelf? Regel jij het vervoer of moeten de kindjes gebracht en gehaald worden?

Invulling

Wat ga je doen? Wordt het een bioscoop bouwen en popcorn eten? Ga je iets knutselen? Hou je een danswedstrijd? Ga je voor oud-Hollandse spelletjes? Nodig je iemand uit die komt schminken? Wordt het misschien een slaapfeestje?

Uitnodigen

Is al het bovenstaande duidelijk, kun je mensen gaan uitnodigen. Maar hoe ga je ze uitnodigen? Is een whatsapp sturen voldoende, laat je kaartjes drukken of laat je je kindje uitnodigingen knutselen? In elk geval is het handig als het volgende erop staat:

  • Reden (bijvoorbeeld: Hanne is 3 geworden!)
  • Datum, tijd en locatie (het feest vieren we thuis [op adres] op 12 mei en begint om 13:00. Om 17:00 zal het feest afgelopen zijn)
  • Thema (We vieren dit alles in prinsessenstyle! Trek je mooiste jurk aan of zet je mooiste kroon op)
  • Aanvullende informatie betreft activiteiten en/of verwachtingen. (Trek oude kleding aan, zorg voor regenlaarzen, neem zelf een slaapzak mee, laat weten als je in de knoei komt met verkleden etc)
  • Bereikbaarheid. (Hoe kunnen de ouders jou bereiken? Voor wanneer moeten ze aanmelden of afmelden? Zijn er bijzonderheden met kinderen die ouders willen doorgeven?)

Eten en drinken

Op welk tijdstip organiseer je je feest? Is dit precies rond de lunch of valt het precies tussen eetmomenten in? Welke hapjes wil je serveren? Denk aan: rauwkost, kaasstengels, cake, slagroomsoesjes, scones, zakjes koekjes, ijsje etc. Rijd je langs de Mac Donald met alle kids op de achterbank of bak je zelf friet? Hoe bied je drinken aan? Vul je een tapkan met water en fruit of koop je pakjes drinken? (Heb je je budget nog in de gaten? 😉 )

Versiering

Tegenwoordig is alles verkrijgbaar op internet. Voor elk thema is wel iets te verzinnen, denk aan slingers, ballonnen, plastic/kartonnen borden, bekers, feestmutsen, prikkers, uitnodigingen: noem maar op. Vergeet ook winkels als de Action, Zeeman, So-Low en de Hema niet te bezoeken. Je kunt het niet bedenken en het bestaat. En oh; denk niet te moeilijk! Als het thema “spiderman” is, zijn rode en blauwe slingers ook meer dan prima. Of teken met een merkstift een spinnenweb erop 🙂

Feesten maar!

Aan alles gedacht en alles geregeld? Ruimte versierd, eten gefixt en kind (en jijzelf misschien) in een mooi pak? Feesten maar! En; relax en geniet!

Samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.