Wentelteefjes
Food

Foodyfriday; Snelle én gezonde wentelteefjes!

Ik weet het nog goed: mijn zus had een roze kookboekje, waarvan de bladzijdes al half loslieten. Dan stond ze op het “houten stoeltje” voor mijn ouders en haar kleine lieve zusje (al zeg ik het zelf 😉 ) wentelteefjes te bakken. Wat vond ik dat toch altijd knap van haar! Het liefst wilde ik helpen, maar volgens mijn zus was ik nog te klein. Vaak mocht ik wel even roeren door de melk. Waar een kind niet gelukkig mee is haha.

Nu zo ongeveer 20 jaar later, eten we hier regelmatig wentelteefjes. Mijn vriend is er verzot op en ik lust ze nog steeds erg graag. Wel maak ik dan een net iets verantwoorde versie dan die van 20 jaar geleden….  Hieronder het recept wat ik deze keer heb gebruikt voor de wentelteefjes en tussen de haakjes alternatieven om de wentelteefjes gezonder te maken.

image1
Ingrediënten 6-8 stuks:
– 1 ei
– ongeveer 400 ml melk [plantaardige melk bijvoorbeeld: soja-, haver-, spelt-, rijst- of amandelmelk.]
– halve theelepel kaneel.
– 6-8 sneetjes oud brood [speltbrood, zuurdesem]
– boter in om te bakken [kokosolie]
– topping: bramen & een “tikje” poedersuiker [aardbeien, frambozen, bosbessen, banaan, honing, kokosrasp, agavesiroop, rozijntjes, appelstroop]

Hulpmiddelen:
-garde / vork
-maatbeker
-diep bord / ovenschaal
-spatel
-koekenpan

Bereidingswijze:
Breek het ei in de maatbeker en klop hem los met de garde of een vork.  Vul aan met de melk tot 400 milliliter en voeg de kaneel toe. Roer het goed door en schenk het beslag in een diep bord of in de ovenschaal.

Doe een klontje boter in de pan en laat hem goed heet worden. Wentel de wentelteefjes door het beslag en bak de wentelteefjes aan beide kanten bruin.

Stapel de wentelteefjes op een bord en beleg met garnering naar eigen keuze. Smullen!
image12

Laat het me weten als je ze maakt volgens dit recept, ik ben benieuwd of ze in de smaak vallen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.