Mama,  Zwangerschap

Zwanger!

Wow! Wat is het toch heel snel gegaan, de eerste helft van de zwangerschap. Vandaag ben ik alweer 20 weken en 2 dagen, wat mij tot een kleine dikkerd maakt. De afgelopen maanden hebben wij alleen maar kunnen dromen van dit nieuws, dus zo groot was de verbazing toen ik in augustus eindelijk een positieve test in mijn handen had.
Het was in de avond en bedacht me dat ik niet wist wanneer mijn menstruatie zou beginnen, dus heb ik op goed geluk een test gedaan. Na 10 minuten zag ik toch echt een tweede streepje, maar dat was buiten de afleestijd! Nou, dan doen we er gewoon nog één? Maar ook hier hetzelfde verhaal. ” Ach, laat het rusten dacht ik” , om zo mezelf maar te beschermen tegen de teleurstelling.
De volgende dag maar gelijk een Clearblue gehaald met ” zwanger/niet zwanger”, om mezelf maar een hoop ellende te besparen.14947437_10210937018518285_8602982795137535781_n

Week 4 t/m 12
Wat een ongeloof wanneer hij toch echt positief is! Volgens mij heb ik mijn vriend nog nooit zo blij gezien. De blijdschap en opluchting wanneer het eindelijk zo ver is, zo heb ik mij nog nooit gevoeld!
Maar dan.. dan slaat de onzekerheid toe! Zit het allemaal wel goed, is het vruchtje goed ingenesteld? Jeetje, wat als het er twee zijn? Gelukkig gaan de weken snel voorbij en bij de 8 weken zagen wij een klein mensje (nouja, het leek meer op een worm) liggen met een kloppende hartje. Een intens gelukkig gevoel!
Twee weken later vond de termijnecho plaats en waar je eerst een wormpje zag, zie je nu een klein minimensje! Sterker nog, wij mochten haar zien bewegen! Voor mij was dat de bevestiging: “Ja, er zit echt een baby in mijn buik!”
Gelukkig had ik zelf vrij weinig last van kwaaltjes op wat hoofdpijn en misselijkheid (zonder spugen!) na en kon het blijde nieuws met 12 weken verteld worden. Ik besef dat ik mij tot één van de gelukkige vrouwen mag prijzen die zo weinig last hebben van de zwangerschap.
Zo mooi en fijn om te zien hoeveel mensen blij voor je kunnen zijn!

15327429_10211200927395842_2763234162991911301_n
Hey! Its a girl!

Week 12 t/m 20
Rond de 16 weken hebben wij gekozen voor een pret echo, omdat wij een uitgebreidere 20 weken echo (GUO) krijgen.  Helaas maken ze hierbij geen beeldmateriaal omdat het een medische echo is, dus om toch wat extra foto’s te hebben ondergingen we de pretecho.
Zo gek, waar je met 8 weken eigenlijk een garnaaltje ziet, zie je met de termijnecho van 10 weken een klein minimensje en met de 16 weken is dat beeld nog duidelijker! We zijn helemaal verliefd op dat kleine mensje wat mij 30 keer per dag naar het toilet laat lopen. Mijn collega’s klagen al dat ik een uur extra pauze heb op een dag met al die extra plaspauze’s ;).
Ondertussen is er in week 17 nog de vijfde ziekte uitgebroken op mijn werk, waardoor ik een extra keer moest bloedprikken. Gelukkig zijn er antistoffen gevonden in mijn bloed, wat betekend dat ik het al een keer gehad heb en hierdoor de baby beschermd is. Opluchting!
Rond de 18e week voelde ik de baby voor het eerst bewegen. Wat een bijzonder gevoel is dat! Een gevoel, een band tussen ons alleen voorlopig. Zo intiem en speciaal. Aanstaande papa probeert al genoeg contact te maken met de kleine, alleen helaas moet hij nog even wachten!
Twee dagen voordat ik aan week 20 begon, kreeg ik enorme buikpijn. Vooral ‘sochtend na het opstaan kon ik bijna niet lopen van de pijn! Opstaan, aankleden, lopen, alles deed zeer. Werken in de kinderopvang met veel bukken en tillen is dan zeker niet fijn. Na wat bezoekjes aan de verloskundige en de huisarts konden ze mij vertellen dat dit bandenpijn is. Jeetje, wat kan dat intens zijn! Oplossing: de dikkerd ondersteunen wanneer ik in bed lig, zodat de banden en de baarmoeder kunnen rusten in plaats van bungeejumpen in mijn buik. Het is een verdomd goede oplossing, want vanmorgen ging het al stukken beter!

Conclusie:
Gewicht: 
+2,7, valt best mee toch?
Eten: In week 4-12 geen koffie, maar na de 18 weken het liefst vette hap en meerdere borden avondeten.
Slaap: Wat is dat? De afgelopen 3 weken zo’n 4-5 uur in de nacht gemaakt!
Shoppen: Kleertjes, hydrofiele luiers, schoentjes en nog wat aandoenlijke dingen. In week 19 hebben we de kamer en wagen gekocht.
Voel je al iets? Gebubbel, geaai, soms lijkt het net alsof ik een goudvis in mijn buik heb zwemmen!
Beste moment : Genieten zeg, wanneer ik de kleine voel bewegen of even kan spieken op een echo.
Minder moment: Bloedprikken, vijfde zieke, bandenpijn.
Ik zie uit naar…: Woensdag 28 december, dan hebben we de 20 weken echo!

Zijn er hier dames die ook zwanger zijn? Of, hoe hebben jullie het ervaren?

Liefs!

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.