Huis & interieur

Wishlist huis&interieur, om even weg te dromen..

Er zijn zoveel dingen op mijn wishlist die ik TE mooi vind. Heerlijk vind ik het, om op internet inspiratie op te doen voor ons huis en zo kan ik mij ook uren verliezen in al die prachtige plaatjes op instagram, pinterest en google.
Mijn vriend en ik liggen niet altijd op één lijn wat betreft de inrichting en interieur, dus ik vrees dat de meeste dingen ook echt op mijn wishlist blijven staan. En natuurlijk moet ik ook een beetje reëel blijven, wij wonen namelijk in een (prachtig, ruim) rijtjeshuis in Brabant waar we heel trots op zijn en voorlopig nog niet weg willen. Natuurlijk droom ik soms even weg bij al die mooie plaatjes… kijk je met me mee?

[Gebruikte foto’s zijn geen eigendom van mij of deze blog. De bronnen zijn tot zover mogelijk gemeld en de bronvermelding is klikbaar, zodat je bij de originele website komt]

Oke, even serieus, hoe cool is glijbaan MAXX van Arthur and friends? Misschien dat het woord “glijbaan” niet helemaal op zijn plek is, want wanneer je hem omdraait kun je hem ook gebruiken als speeltafel en sjoelbak. Welk kind wilt dit nou niet op zijn/haar kamertje hebben?

Nog een plaatje in de categorie “laten we een compleet circus bouwen voor ons kindje”, want een schommel in je huis is wel echt heel gaaf. Vaak zie je dit soort schommels in jaren 30 huizen, gemonteerd aan de mooie balken aan het plafond. Aangezien wij in een nieuwbouwhuis wonen zal ik hem niet zo snel ophangen, maar mooi (en leuk voor de kleine) vind ik het zeker!

Hoe prachtig is deze schuifdeur van glas en staal? Het creëert een ruimtelijk gevoel en laat veel licht binnen. Heel gaaf als tussendeur in je huis, maar je ziet ze ook wel eens in de vorm van een pui. Someday my friend, someday…

Olijfbomen, ik vind ze prachtig! Helaas heb ik niet van die groene vingers en vind ik ze best moeilijk te onderhouden. Inmiddels heb ik er een aantal gehad hoor, maar ze overleven het gewoon NIET bij mij. Misschien is de oplossing om in Spanje te gaan wonen, aangezien het klimaat daar veel beter is voor de boompjes. Ja ik zie het al voor me, een mooi wit huisje, olijfbomen in de tuin….. Zucht.

Dit heb ik nodig! Nee, echt! Boven op zolder hebben wij één opbergkast en die ligt voornamelijk vol met knutselspullen van mij. Scrapbook artikelen, stoffen, naaimachine, textielstiften, porseleinstiften, kralen, 6 verschillende soorten scharen,inpakpapier, hout..  Noem het maar op en wij hebben het in huis. Helaas is deze opbergkast ook echt de enige kast die wij hebben aan opbergruimte, dus het is al snel teveel. De kerstspullen en de wandelwagen liggen er bijvoorbeeld ook in. Wat wel een flink nadeel is wanneer je zo’n kast maakt als op het plaatje, is dat je nog meer ruimte krijgt en daardoor misschien nog wel meer spullen gaat aanschaffen. Voorlopig geen goed idee dus, om hier in huis te hebben 😉 .

Als echte koukleum mag ook een grof gebreid plaid niet ontbreken. Heerlijk warm en stylish verantwoord! Ik vind ze best duur en voor het zelf maken heb ik voorlopig geen tijd. Hij staat echter wel hoog op mijn wishlist…  Wil je dit prachtige en warme plaid zelf maken? Bekijk dan de DIY van liefdevoorwonen hier.

Het is zo’n cutie, die Rocking mammoet. Hij staat nu nog op mijn wishlist, maar ik ben serieus aan het overwegen om hem “ooit” te kopen voor de kleine. Ookal maakt ze er geen gebruik van straks, als je het mij vraagt is het een echte eyecatcher in de kinderkamer!

Ik ben niet zo merkgebonden en ik hoef ook echt niet specifiek een Delonghi, maar een koffieapparaat met verse bonen…. Daar droom ik van! Ik zie het al voor me, een apparaat wat voor mijn vriend een sterke espresso kan maken en voor mij een heerlijke cappuccino.
Dan lopen we door onze glazen en stalen pui, nemen we plaats op onze veranda in ons huisje in Spanje en terwijl we naar de olijfbomen kijken, schommelt onze kleine meid naast ons.. Oké, nu sla ik wel een beetje door 😉 .

Heb jij ook een “Wishlist” voor je huis? Wat zijn dingen die je écht graag wilt hebben? Laat het me weten in de comments!

0 reacties

 • TisWa.wordpress.com

  Wat leuk die ‘hobbelmammoet’ en ook zo’n kast, daar droom ik van! Misschien dat ik met zo’n kast ook wat georganiseerder zou zijn ;). Bij mij op de wishlist staan op dit moment de wat grotere dingen waar we nog maar even voor moeten sparen. Zo wil ik graag ooit onze badkamer verbouwen en er een mooie inloopdouche in laten maken en een spiegel die niet beslaat (die bestaan toch?). Een ander dingetje op mijn wishlist is een houten vloer op de hele beneden verdieping. Maar omdat dat zo duur is en veel onderhoud vraagt, zal ik ook blij zijn met mooi laminaat wat op hout lijkt! Verder, wat kleinere dingen, kan ik me niets bedenken wat ik nog zou willen hebben. Ben al best tevreden ☺.
  Groetjes, Monique

  • heleenbongers

   Nog even doorsparen dan, het zijn grote dingen maar je hebt er wel jarenlang plezier van! Vooral van zo’n inloopdouche haha. Zou niet weten of zo’n spiegel al bestaat, maar het zou me absoluut niet verbazen als dat zo is. En anders is dit het gat in de markt ?.
   En een houten vloer: prachtig! Ik kan goed snappen dat je dat wilt. Misschien kun je er op marktplaats wel eentje goedkoper scoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.