Persoonlijk,  Plog

Plog #5: Sushi, nogsteeds niet fit, de wieg is eindelijk af!

Er is weer een nieuwe week voorbij, waarin we sushi gingen eten, ik helaas nog steeds (of alweer) blaasontsteking heb en de wieg eindelijk af is! Kijk je mee?

Maandag:
Vaste prik: ontbijten en mijn vaste blog-rondje doen. Ik rijd naar het postkantoor om geboortezegels te halen.

Ik hang de hele dag een beetje rond, draai een wasje en doe wat andere huishoudelijke klusjes. Als het huis weer lekker schoon is, werk ik mijn zwangerschapsdagboek eventjes bij.

Dinsdag:
Ik maak niet veel foto’s, maar doe weer lekker veel in huis. Ik heb het idee dat alles opgeruimd, netjes en af moet zijn dus ik ga er hard tegenaan. Op zolder mest ik de kast eens even uit en ik ga verder aan de wieg. Weer een laag schuren, ontvetten en verven. In een eigenwijze bui moet en zal het bed op klossen, dus ik sjouw dat mega zware en extra grote matras in mijn eentje van het bed af en zet de klossen onder het bed. Echt een super zware klus en mijn rug geeft het op! Dan maar de rest van de dag tv kijken en netflixen met een warme kruik tegen mijn rug.

Woensdag:
Mijn wekkertje gaat wat eerder, want de kapster komt mijn haar verven! We nemen hier altijd de tijd voor aangezien ik super veel haar heb haha. Gelukkig is de kapster een vriendin van me, dus het is altijd erg gezellig. Terwijl ik in de verf zit, zet Jamie de box in elkaar. Uiteindelijk zit ik van 10:30 tot 14:30 (wat best moeilijk is voor een druk persoon als ik). Helaas voel ik me nog steeds niet helemaal fit, bah!

In de avond is het tijd voor sushi. Ik had er al weken zin in en eindelijk is het zover! We eten met z’n zessen en het smaakt heerlijk. Op een gegeven moment krijg ik echt heel erg buikpijn en ik besluit om eerder weg te gaan. Ik heb eigenlijk nog een “avondprogramma”, zo moet ik nog naar Papendrecht om een babygym op te halen en slaap ik bij mijn ouders omdat we de dag erna naar de rommelmarkt gaan.  Voor mijn gevoel kan ik dit echt niet afzeggen, dus stap ik even later de auto in en rijd ik richting Papendrecht en mijn ouders.

Donderdag:
De wekker gaat al vroeg en ik vertrek met mijn moeder richting de rommelmarkt. Dat is een beetje traditie geworden, op koningsdag troep van andere mensen bekijken haha. Ik koop niks ( ik heb al genoeg troep) en we rijden nog even naar een andere rommelmarkt toe. Gedurende de dag heb ik weer buikpijn en voel me niet fit. Rond 15:00 ga ik weer naar huis, het liefst lig ik in bed of op de bank. Jamie geeft me een kop thee en maakt een warme kruik voor me, de schat! (Volgens mij is hij stiekem een beetje bang dat de bevalling is begonnen haha). Zelf heb ik zo’n vermoeden dat dit weer een blaasontsteking is….
Ik kook Indisch en daarna kruipen we op de bank en kijken we Tropic Thunder. Wat een slechte film is dat zeg haha.

Vrijdag:
Op controle bij de VK! We worden allebei goedgekeurd en ik geef aan dat ik weer het vermoeden heb van blaasontsteking. Na de controle doe ik een bak thee bij Marijke en haar twee meiden en gaan we ook even naar de Mac haha. Moet kunnen toch 😉

Ik bel de dokter en ze zegt dat ik voor 15:00 nog even mijn urine moet komen brengen. Eenmaal daar zeg ik dat ik zeker weet dat het blaasontsteking is en ze belt me later deze dag nog even terug met de uitslag… Het is hetzelfde verhaaltje als altijd, hij is niet helemaal schoon maar ze zetten hem op de kweek zodat ze maandag met zekerheid kunnen zeggen of het inderdaad een blaasontsteking is. Hier ben ik het niet mee eens, het is namelijk echt al-tijd zo dat ze hem doorkweken en dat ze het dan wel zien. Nu zit het weekend ertussen en ik heb pijn, dus ik eis een antibiotica kuur. Gelukkig geven ze me die mee en ga ik weekend vieren!

Weekend:
Cranberry sap it is, ik drink zo’n liter op een dag! Ik heb de antibiotica niet ingenomen, ze hebben me een verkeerde meegegeven die ik niet meer mag innemen ivm de baby en bevallingstermijn, zucht. Dit schiet niet erg op zo.
We gaan (waarschijnlijk voor de laatste keer) lekker naar de bioscoop samen en kijken Guardians of the Galaxy deel 2. Hij is leuk! We drinken een kop koffie bij mijn schoonouders en kletsen lekker bij.

Ik werk ook aan de wieg, de laatste en definitieve laag verf gaat erop en ik trek ook de babygym uit elkaar haha. Ik schuur hem, hang er andere dingetjes aan en maak hem helemaal naar mijn zin. Eindresultaat volgt nog! In de avond kijken we American Sniper, toch wel een erg mooie drama/actiefilm. Aanrader als je deze nog niet gezien hebt!

 

Een rustige, maar drukke week tegelijk. Deze week doe ik rustig aan, ookal heb ik een heleboel te doen. Alles kost gewoon 10 keer zoveel energie en heb eigenlijk vrij weinig zin in dingen te doen/te ondernemen/af te spreken.
De gebroken nachten breken me nu wel een beetje op, als ik me wil omdraaien in bed heb ik een takelwagen nodig en ik ga er zo’n 3 keer per nacht uit om te plassen.. En wanneer ik er niet uit ga om te plassen, zorgt de blaasontsteking ervoor dat ik wakker lig. Jaja, de laatste loodjes, i know..

Gaan jullie nog wat leuks doen aankomende week? 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.