Overig,  Plog

Plog #4: Pasen, niet helemaal fit, mislukte koekjes en veel televisie!

                                                                                                                                                        Week 16

Er is alweer een nieuwe week voorbij, waarin ik niet helemaal fit ben en me daar stiekem (onnodig) ook een beetje zorgen om maak. Kijk je weer mee?

Maandag
Het is Pasen! Daar hoort natuurlijk een Matzes bij met suiker, lekker ongezond.  We slapen uit, ik ben toch aardig gesloopt na een weekend met een verjaardag en een paasbrunch. Ik voel me niet helemaal fit, afgelopen dagen was ik steeds duizelig, misselijk en een energielevel van lik-mn-vessie. Ik heb zo het vermoeden dat er iets niet helemaal lekker zit. De kwaaltjes die ik heb lijken op blaasontsteking, maar ik twijfel of het niet komt omdat de kleine goed is ingedaald en vastzit. Morgen maar even mijn urine wegbrengen naar de dokter om het te laten checken.
Verder komt mijn schoonvader langs om wat dingen in huis te doen en Jamie rommelt wat in huis (zouden mannen ook last hebben van nesteldrang?). Ik werk lekker door aan mijn blog en trek mij niks aan van al die klussende mannen in huis. Ohja, de muurstickers die je ziet op de tweede foto zijn er alweer vanaf hoor. Lekker wispelturig mens ben ik ook haha.


We eten bij mijn schoonouders en het kleine schoothondje (ahum, dikke labrador) kruipt lekker warm op schoot bij me. Lieve Marley! Uiteraard gaat de avond niet voorbij zonder te eten en wat ben ik blij dat de nieuwe lamp in de keuken hangt! Ik kon gelijk goed zien hoe ik mijn mango moest snijden 😉

 

 

Dinsdag
Buh, zo brak als ik me gisteren voelde, zo brak word ik ook weer wakker. Ik spring uit bed en ga meteen maar even naar de huisarts. Rond 10:00 komt een collega een bakje koffie doen en we kletsen eventjes bij. De assistente van de huisarts belt mij terug met de uitslag en zegt dat ze mijn urine op kweek zetten, omdat hij niet helemaal helder is. Niks nieuws eigenlijk, altijd als ik mijn urine laat checken zetten ze hem op kweek omdat hij niet helemaal schoon is en daarna komt er pas duidelijk naar voren dat ik een blaasontsteking heb, dus ik ga er nu maar weer vanuit dat het bingo is.
Daarna is het weer boodschappentijd, ik krijg er de laatste tijd een beetje een hekel aan..

Eenmaal thuis zet ik verse muntthee (maar dat is eigenlijk helemaal geen thee!) en kruip ik achter mijn laptop. Ik doe een poging tot het bakken van roze koeken, maar ik ben er niet helemaal bij met mijn hoofd en verziek de koeken compleet. Nouja, ik ben in elk geval lekker bezig geweest. Ik neem de tweede paracetamol in tijdens mijn gehele zwangerschap, die hoofdpijn die ik heb is echt niet te harden! Eventjes op de bank liggen maar.  We eten lasagne met heeeel veel kaas en ik kijk/luister naar Ed Sheeran op televisie.

Woensdag
Lekker ontbijten! Croissantjes met jam en een bakje met mango en frambozen. Ik moet om 11:15 bij de verloskundige zijn voor controle, dus ik schiet een beetje op. Ik ben zó ontzettend sloom en dat terwijl ik net een nacht geslapen heb. De laatste loodjes zijn ‘t zwaarst zeggen ze (en dat klopt kan ik je vertellen!) Gelukkig worden we weer helemaal goedgekeurd bij de verloskundige.

 

Zoals verwacht belt de assistente terug met de boodschap dat ik blaasontsteking heb.  Ze zegt dat ik morgen weer mijn urine moet inleveren, omdat ze hem in het ziekenhuis willen onderzoeken. Ik schrik er een beetje van en maak me druk om de baby. Blaasontsteking kan zorgen voor voortijdige weeën en je bent gevoeliger voor nierbekkenontsteking, dus dat schiet door mijn hoofd. Vervolgens bedenk ik me, dat als dit zo zou zijn, ik wel meteen naar het ziekenhuis was doorgestuurd en probeer het los te laten voor vandaag… Jamie is nog thuis, dus die zorgt gelukkig voor afleiding!

Ik rommel wat in de babykamer, ruim de commode (opnieuw) in en kijk nog eens naar de vluchttas. Ik vrees toch echt dat hij te klein is. ‘Savonds hangen we lekker samen op de bank en kijken we Hacksaw Ridge. Wat is dat toch een goede film! Het is een waargebeurd verhaal over een soldaat die zich voorgenomen heeft om niet te doden, maar toch midden in de oorlog als hospik dient. Het kijken waard, echt! Naast mijn kop thee drink ik weer een fles Spa leeg. Serieus, ik heb nog nooit zoveel gedronken als tijdens m’n zwangerschap.

Donderdag
Om 08:00 gaat mijn wekker en om 09:00 loop ik richting de huisarts. Het is best lekker weer, dus ik neem een langere route. Eenmaal daar vraag ik aan de assistente waarom mijn urine naar het ziekenhuis moet en het antwoord is eigenlijk heel simpel: In het ziekenhuis kunnen ze verder kijken dan bij de HA zelf en ze willen meer weten over de soort bacterie i.c.m. de termijn van de zwangerschap waarin ik zit. Zo simpel uiteindelijk, dus gelukkig kon Jamie mezelf gisteren afleiden, anders had ik me zo onnodig druk gemaakt!

Bij de zeeman koop ik nog dit leuke shirtje met vestje. Ik kon het niet laten liggen! Ook komt mijn post van www.hippe-geboortekaartjes.nl  binnen. Ik had een proefdruk besteld en eigenlijk vind ik deze veel leuker dan het kaartje wat we eigenlijk al hadden uitgekozen. Goed, het gaat even om de doos, want ik kreeg niet alleen de proefdruk binnen, maar ze hebben er gewoon een heel feestje van gemaakt! Een feestje, inclusief cadeautjes. Hoe tof? Ik pak mijn moederdagswap nog verder in zodat hij straks meteen op de post kan.

Vrijdag
Het begint een beetje saai te worden, al die etensfoto’s.. Aangezien Jamie thuiswerkt maak ik pannenkoeken als ontbijt en verder eet ik verse ananas en frambozen. Heerlijk!

Ik besluit dat ik toch voor het geboortekaartje van hippe-geboortekaartjes wil gaan, dus open ik hun website om alvast de enveloppen te bestellen. Eigenlijk vind ik het toch best duur, 0,25 cent per enveloppe, dus ik google even snel of ze deze enveloppen ook los verkopen. Ja hoor, bij de Hema! 100 stuks voor €3. Wel standaard wit, in plaats van leuke kleurtjes die je wel op de site van de kaartjes kunt krijgen. Ik stoor me er niet heel erg gaan, vooral niet als het me €17 euro scheelt haha. Tenslotte ben ik creatief genoeg (en heb ik nu tijd teveel), dus ik pak mijn creabea spullen erbij en ga helemaal los.


Zaterdag:
Ik maak niet zo heel veel foto’s vandaag! Rond 08:00 ben ik wakker en aangezien James wilt uitslapen, pak ik mooi mijn kans. In mijn pyjama kijk ik een docu over Obama, een aflevering van Planet Earth en vervolgens kijk ik ook nog de docu over Amanda Knox. Heerlijk zo, de televisie voor mezelf. Daar heb je tenslotte toch ook een beetje verlof voor?

Ik werk nog verder aan de wieg. De eerste grondlaag zit er al een tijdje op, dus ik schuur de wieg, ontvet hem en verf de tweede grondlaag erop.
Ook schrijf ik alle enveloppen, ‘t kan maar gebeurd zijn natuurlijk!

Zondag:
Ook vandaag begin ik met Netflix; ik kijk de documentaire “The Witness”. Wanneer Jamie wakker is, kijken we Mission Impossible Rogue Nation. Lekker met een bak popcorn erbij, heerlijk zo’n luie zondag.


Ik merk dat ik écht niet fit ben en ik heb het idee dat dit door de antibiotica komt. Alles komt tegelijk: hoofdpijn, rillerig, slappe benen, misselijk en duizelig. Geen gek idee dus om vandaag op de bank te hangen en nóg meer tv te kijken. We kijken de eerste aflevering van Boardwalk Empire, maar net als bij Game of Thrones, kan ik er niet lekker inkomen. Vaak is het een kwestie van even door kijken, dus dat zal het ook wel worden..

Een beetje gekke week dus, inclusief blaasontsteking en veel eten, Netflix, films en tv.
Aankomende week is het toch weer een beetje gekke week, donderdag is het koningsdag en heb ik nog wat afspraken staan. En verder… doe ik helemaal niks!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.