Persoonlijk,  Plog

Plog #3: opruimen, rijksmuseum, mama jarig, asperges!

                                                                                                                                                                                                Week 15
Afgelopen week was het puinruimen, ging ik eindelijk naar het Rijksmuseum en aten we na wekenlang wachten asperges!

Maandag:
Goedemorgen! Waar mijn vorige plog eindigde bij de babyshower, begint de plog nu bij het opruimen van de babyshower. Ik sorteer de cadeaus, maak een stapel met was en ruim het allemaal op. Uiteraard een rondje met de stofzuiger erachteraan, want 17 dames in je huis én een heleboel eten laat wel een spoor van vernieling achter haha.
Tussendoor eet ik wat ik het liefste heb: vers zomerfruit. Heerlijk!


De rest van de dag is niet zo spannend.. Het is voornamelijk poetsen, opruimen en een bakje koffie doen bij m’n kleine vriendinnetje en haar mama.

Dinsdag:
In de ochtend heb ik een afspraak bij TOF voor een nieuw gellak kleurtje. Deze keer kies ik voor roze!
‘Smiddags ga ik met Michelle babyshoppen in Den Bosch… Ik kan je vertellen dat het niet veel goeds voor mijn portemonnee heeft gedaan haha. Ik koop een Koeka deken bij Moeders Mooiste, een gevaarlijk leuke winkel.. Ook koop ik een legging en wat stationary  bij een webshop-only winkeltje. Bij de Zara koop ik zo’n lief broekje en vestje! De Rituals kan ik niet skippen en ik koop daar de limited edition showerfoam van MadC en een cadeautje voor mijn mams. Uiteraard rijden we even langs de Mac voor een kip 20 😀


Woensdag:
Hij stond al lang op mijn lijstje, maar vandaag ga ik naar het Rijksmuseum! Samen met Jamie en een vriend reizen we af naar Amsterdam. We parkeren de auto bij P+R Arena en gaan met de GVB richting het museum. In de metro zie ik een pictogram maar dat is natuurlijk een dikke grap. Niemand die eventjes voor je opstaat hoor!

Ik zal je een heleboel foto’s en een lap tekst besparen, dus als je meer wilt lezen over het Rijksmuseum kijk dan eventjes hier. In deze post heb ik heel ons bezoek beschreven en geef ik tips voor als je ook wilt gaan!

 

 

Ha, Game of Thrones!

 

Ondanks dat ik gisteren nog een kip 20 heb gescoord bij de Mac, gaat Burger King er goed in! Lekker even een vette hap na een lange dag slenteren. ‘Savonds kijken we nog Don’t Breathe, een horrorfilm die gaat over 3 jongeren die inbreken bij een blinde man.. Eitje toch, zou je denken? Ik ga niet teveel verklappen, maar hij is het kijken waard!

 

Donderdag:
Vandaag tik ik de 36 weken aan! Toen ik wist dat ik zwanger was heb ik mijlpaalkaarten gekocht en sindsdien maak ik elke twee weken een buikfoto. Na 36 weken ga je over op elke week een buikfoto. Voordat ik de foto maak ga ik eerst eventjes douchen (met de nieuwe showerfoam!). Ik ben echt niet vooruit te branden na die lange dag slenteren van gisteren, pff. (Ik kom ook pas om 10:30 uit bed, maar dat gedeelte slaan we even over ?)

 

Ik haal bij het uitleenpunt de bedklossen op en wanneer ik thuis ben draai ik weer eens een wasje. Daarna kruip ik achter mijn laptop om aan mijn blog te werken, maar wanneer Jamie vroeg thuiskomt uit zijn werk ben ik alweer snel afgeleid en klap ik mijn laptop maar dicht. Vanavond werk ik wel weer verder!

Zo gezegd, zo gedaan. ‘Savonds doe ik mijn laptop weer open en werk nog wat verder aan mijn blog. En, ik eet een lolly haha.

Vrijdag:
Gisteren was ik zo lamlendig, dat ik vond dat ik vandaag wel een productieve dag moest hebben. Ik begin met het uitzoeken en vullen van mijn vluchttas. Wat een ellende is dat, want ik wil niet teveel meenemen naar het ziekenhuis, maar ik wil ook niet dat ik straks iets belangrijks vergeet. Genoeg stof om over na te denken dus en wat ik nu kan inpakken doe ik alvast in de tas. Het belangrijkste is dat mijn zwangerschapspapieren in de tas zitten, de kleine voorzien is van warme kleertjes en dat ik kleding heb waarin ik kan bevallen.

Daarna ga ik boodschappen doen en ik zie asperges liggen! Ik heb hier al wekenlang zin in dus ik neem nu meteen een kilo mee haha.

Mijn Damaged spijkerjas komt binnen en ik ben blij! Ik heb hem besteld als pre-order en heb best lang moeten wachten tot ik hem binnenkreeg, dus ik trok hem meteen even aan om te passen.

Op zolder ga ik ruimen. Deze twee kasten hebben lang in de woonkamer gestaan, maar toen we de keuken gingen verbouwen hebben we een muur eruit gesloopt waardoor deze kasten niet meer beneden konden blijven. Inmiddels staan ze al een hele (heeeeeele) lange tijd op zolder en ruim ik ze nu weer in. Volgens mij heb ik lichtelijk last van nesteldrang, want het liefst heb ik het hele huis aan de kant voordat de kleine er is.

Tijd om te koken! Het water loopt me al in de mond als ik aan de asperges denk en ze smaken echt heerlijk! In de avond vouw ik nog een babywasje op, het zijn voornamelijk kleertjes die ik op de babyshower heb gekregen en wat kleertjes die qua kleur niet bij de rest konden.

Zaterdag:
Vandaag is mijn mama jarig, maar voordat we daarheen gaan hebben we een druk programma. Eerst saampjes naar The fast & the furious 8 in Pathe Tilburg. Een beetje “over de top” film, maar zeker erg vermakelijk! Daarna rijden we door naar Breda om daar in een winkel te kijken naar een andere salontafel die we in het reclameboekje hadden gezien.

We rijden door naar Ridderkerk en bezoeken daar nog de Plantenhal, want we willen nog een grote, zware bloembak voor bij ons aan de straatkant. Hier slagen we gelukkig, alleen moeten we na het betalen veel te lang wachten omdat we dus 45 euro teveel hebben betaald… Wachten is tegenwoordig niet echt mijn sterkste kant, vooral niet als de kleine een salto en een dubbele flikflak op mijn blaas doet ?( Dus, excuus aan de beste man als ik niet zo vrolijk keek haha)
De Radler is in de aanbieding bij Dirk van den Broek, dus ik sla meteen een jaarvoorraad in voor Jamie en koop 1 sixpack voor mezelf. Normaal gesproken geef ik niks om drank, maar wetende dat je het niet mag doet je verlangen…

Ik doe zeeslag met mijn nichtje (ha, goeie grap, ze is gewoon 19 hoor) en daarna haalt mijn moeder Rummikub van zolder af. Spelletjes zijn echt mijn ding, dus wanneer iemand oppert om een spelletje te doen ben ik vaak het meest enthousiast haha.

Zondag:
Happy Easter! We zijn blijven slapen bij mijn ouders, want we gaan met zijn alle brunchen. Ik maak een aardbeien taartje.Rond half 5 komen we pas thuis en ik heb geen puf meer om veel te ondernemen. De verjaardag tot laat en lang brunchen met 9 personen hebben me een beetje genekt, dus ik doe rustig aan. Ik zet weer een was aan, vouw een miniwasje weg en rommel een beetje in de kledingkast en kamer van de kleine.


Aankomende week is Jamie ook op maandag, dinsdag en woensdag vrij, dus het wordt een beetje aanrommelen in en rondom huis. Heerlijk een beetje aanmodderen.. Gaan jullie nog wat leuks doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.