Persoonlijk,  Plog

Plog #2: Groei&liggingsecho, tandarts, zwangerschapsverlof en.. Babyshower!

                                                                                                                                                                                               Week 14
Er is alweer een nieuwe week voorbij, waarin we goedgekeurd zijn door de VK en de tandarts, op kraamvisite zijn geweest en ik ontzettend verrast werd met een babyshower! Kijk je mee naar wat ik vorige week allemaal deed?

Maandag:
Ik ben lekker vrij vandaag en doe rustig aan. Om half 9 zit ik lekker aan mijn ontbijtje en doe ik mijn blog-ochtend-rondje. Daarna doe ik boodschappen en om 12 uur is Marieke bij mij voor wat foto’s.

Het is weer super lekker buiten en tot mijn grote geluk zie ik dat mijn magnolia en camelia mooi in bloei staan! Of nouja, in bloei hebben gestaan haha. Er beginnen al wat blaadjes bruin te worden en ze sommige vallen er zelfs al af. Jammer!

‘S avonds komt er nog een fotografe langs. Zij is onder andere geboortefotografe en wij hebben een gesprek met haar. Wat is Janneke een leuk mens en we hebben allebei een goed gevoel bij haar. We bespreken de mogelijkheden en haar werkwijze. Ik krijg bijna zin in de bevalling haha.

Dinsdag
Vandaag mag ik weer aan de slag op mijn werk, maar eerst heb ik de groei&liggingsecho en controle. Wij worden weer helemaal goedgekeurd en de kleine meid wordt geschat op 2560 gram. Ze gaat precies zo liggen dat de echoscopiste moeite moet doen om haar hoofd opgemeten te krijgen,  uiteindelijk is dat niet gelukt. Ze heeft nu al die eigenwijsheid van d’r vader 😉 .

Daarna is het een heerlijk dagje werken en weer veel knuffelen met sommige kindjes die ik vandaag voor het laatst zie. Het verlof komt nu écht in zicht!

Deze foto maak ik nog met Eline. We schelen 16 weken en wanneer ik terugkom van verlof, gaat zij precies weg. We zien elkaar straks 8!! maanden niet. Een gek idee hoor!

Woensdag
Ik moet om 9 uur bij de tandarts zijn en wonder boven wonder heb ik helemaal niks! Wel ziet de tandarts een vulling die misschien de volgende keer overnieuw moet omdat hij een beetje aan t slijten is. Ach, als dat t ergste is, een vulling vervangen is niets vergeleken met de vorige bezoekjes.


Wanneer ik terugkom van de tandarts merk ik dat ik toch niet genoeg had aan mijn ontbijtje, dus ik eet nog even snel een boterham. Daarna gaan we op kraamvisite! Rond kwart over 12 komen we in Nijmegen aan en mag ik met de kleine meid knuffelen. Wat is het toch een knap en tevreden dametje! Het kindje is van James zijn neef (dus achternichtje), zijn vriendin en ik schelen 8 weken. Dus, straks heeft de kleine al gelijk een klein nichtje. Te cute!

We eten tagliatelle met broccoli en kip en een sausje. Heerlijk! Rond 8 uur gaan we naar de buurman waar de mannen aan t borrelen zijn en ik braaf aan de ijsthee zit. Ik ben echt kapot, tussen alle dingen door kijk ik nog opdrachten van de stagiaire na, dus echt “gerust” heb ik niet.

Donderdag
Mijn laatste dag werken breekt aan. Ik heb voor alle collega’s een kleinigheidje mee en ik als ik binnenkom zet ik dat meteen klaar op tafel. En, natuurlijk hoort daar wat te snoepen bij!

Zelf krijg ik echt een heleboel cadeautjes van collega’s en de kindjes, ik voel me echt tot over m’n oren verwend. Hoe leuk is die bossche bol die ik krijg?

 

Wanneer ik thuiskom is t snel koken en op de bank ploffen. We kijken een aflevering van Fargo!

 

Vrijdag

Eerst een ontbijtje met mango, aardbeien, zemelen en lijnzaadolie. Smakelijk! Terwijl ik eet kijk ik naar ‘t Biebertje op televisie haha.

Op m’n gemakje doe ik boodschappen en loop ik even de boekhandel in. Vandaag is “de Gruffalo” in alle boekhandels maar €2, dus ik koop er gelijk 3. Altijd handig als cadeautje! Verder vandaag maak ik weinig foto’s, ik werk nog even aan thema sprookjes voor mijn werk en maak een Facebook aan voor mijn blog. Lekker productief bezig vandaag!

Zaterdag
We gaan eventjes naar de meubelboulevard om te kijken voor een bloempot voor de deur en voor een nieuwe lamp, maar we komen thuis met een stekkerdoos haha.

Eenmaal weer thuis kijk ik eens naar de vissenkom en zie dat het zo écht niet langer kan. Die arme beesten kunnen bijna niet meer naar buiten kijken, zo vies is het inmiddels haha. Even een poetsbeurt!

Zo, dat is beter. Ach,  nu ik toch bezig ben doe ik ook maar meteen even mijn auto. Leuk zo’n witte auto, elk vlekje en smetje zie je erop. Iemand nog de gouden tip hoe je die vastgeplakte muggen en vliegen van je bumper af kunt krijgen?

Inmiddels heb ik weer honger (zoals altijd eigenlijk) en vreet een bakje met nootjes. Wat zal ik straks m’n tafeltje gaan missen!

Zondag
Ik slaap eerst lekker uit, dat was hard nodig! Zo’n zwangerschap doet echt niet veel goeds voor je nachtrust. Wanneer ik eenmaal beneden ben, stelt Jamie voor om samen even lekker te gaan lunchen om mijn verlof in te luiden. Dat zie ik natuurlijk wel zitten, want wij gaan eigenlijk helemaal niet zoveel samen weg! Jamie springt onder de douche en daarna rijden we richting James.


Terwijl ik mijn broodje eet zie ik Jamie steeds op zijn horloge kijken. Zijn ouders zouden om half twee langskomen, dus ik schenk er eigenlijk weinig aandacht aan…. Tsja Heleen, beetje naïef van je, want…

SUPRISE!

Ineens zat heel ‘t huis vol met 17 dames! Ik ben zo ontzettend verrast, ik zag het echt niet aankomen. Al m’n vriendinnen en familie wonen verspreid over Zuid-Holland en Brabant en kennen elkaar niet, dus had niet het idee dat er iets georganiseerd zou worden. Ook heb ik helemaal niks gemerkt aan Jamie, Judith (organisator) of aan anderen bij ons uit de vriendenclub, dus ze hebben het echt goed stil gehouden!  Een heerlijke verrassing met ontzettend veel eten en cadeautjes en heel mooi weer. Meiden, hartstikke bedankt allemaal!

Wat was ‘t een ontzettend leuke week! Er is veel gebeurd en gedaan en nu is het stilte voor de storm… Over precies een maand ben ik uitgerekend, dus het komt nu echt dichtbij! Hebben jullie afgelopen week iets leuks gedaan?


 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.