Persoonlijk,  Plog

PLOG #1 : Veel eten, Opel, werken en Fibbage

Week 13

Mijn allereerste plog op HalloHeleen.nl . Kijk je mee wat ik in deze week allemaal gedaan heb?

Maandag:
Ik ben vandaag lekker vrij en het is echt heerlijk weer! ‘Sochtends doe ik boodschappen, ruim het huis op en sleep die oude wieg eens naar buiten. Deze kocht ik in november voor een tientje op Marktplaats, dus het werd wel hoog tijd dat ik aan de slag ging haha. Schuren, ontvetten en de eerste grondlak erop. Wanneer hij af is maak ik hier nog een artikel over!

In de avond maak ik deze chocolade haas van 1 meter groot open! Deze kreeg ik van een collega van mijn vriend, omdat ik weleens eten meegeef voor op kantoor. Te lief toch?!


Later die dag ontvang ik een mailtje met de foto’s die we de dag ervoor hebben laten maken in het park door Maikel. Ze zijn echt heel tof geworden, wij zijn er zo blij mee!


Dinsdag:
Vandaag begin ik om 07:00 met werken, omdat ik in de middag graag weg wil ivm een evenement in Amsterdam. Hier heb ik uiteraard geen foto’s van, beroepsgeheim 😉 !

Rond 14:00 rijd ik richting mijn ouders en haal ik mijn moeder op. Samen tuffen we rustig naar Amsterdam toe, want daar is een lifestyle event van Opel. Hier introduceren ze de nieuwe Opel Crossland X. Dankzij Sanne van LaViesagista kon ik hierbij zijn, dus Sanne: nogmaals bedankt!

Ook was er een “walking diner” georganiseerd, met recepten van Chickslovefood. Wat hebben wij heerlijk gegeten! De grap is alleen dat het er zo lekker uitzag dat ik steeds al begonnen was voordat ik aan de foto dacht haha. Er zijn dus foto’s van maar twee gerechtjes, oeps!

We zijn pas laat terug uit Amsterdam, dus blijf ik lekker bij mijn ouders slapen. Nu het einde van de zwangerschap in zicht is, begint mijn energielevel weer drastisch af te nemen. Gelukkig was ik voorbereid en had ik mijn logeerspullen voor de zekerheid meegenomen.

Woensdag:
Goedemorgen! Ik kleed me snel aan en doe wat boodschapjes. Daarna ga ik gelijk door naar huis.

 

Als ik eenmaal thuiskom zie ik dit:


Goed bezig toch? Heel de tuin weer gekarcherd en schoon, alleen als ik ernaar kijk krijg ik het al koud, brrr. We lunchen samen even en dan gaat meneer weer verder aan de tuin

Ik ben absoluut geen brood eter, bah! Als ik thuis ben kies ik vaak voor andere dingen. Vandaag een peperkoek met boter, aardbeien en bramen, een gekookte maiskolf en een sapje.

 

Na de lunch spring ik lekker eventjes onder de douche. Ik zet de producten klaar die ik straks nodig heb en zet mijn timer op 10 minuten. (Ja, die heb ik echt nodig anders sta ik er gerust 30 minuten onder!)
Na het douchen doe ik alleen mijn zonbescherming op en kruip ik met mijn blotebillen gezicht achter mijn laptop. Ik werk nog een thema uit voor mijn werk en werk nog even aan HalloHeleen.nl.

Donderdag:
Vandaag ben ik gewoon aan het werk en maak ik dus niet heel veel foto’s. Wanneer je in de kinderopvang werkt ben je gebonden aan een beroepsgeheim, dus kun je niet zomaar foto’s op internet knallen. Dit is een erg gevoelig stukje natuurlijk als je met mensen werkt, vooral als dit met de jongste doelgroep is die zich nog niet kan verdedigen, uitten en hier toestemming voor kunnen geven.

TussendoorDeze foto maak ik wel, in mijn pauze eet ik een appeltje met kaneel, wat aardbeien en een sinaasappel. ‘Savonds eten we wok/noodles en voor mijn vriend gooi ik er garnalen doorheen. En ja, ik bak dit in een apart pannetje want ik vind garnalen echt heel vies haha.

Garnalen

Vrijdag:
Ook vandaag is weer een werkdag voor mij, dus weer weinig foto’s. Aangezien ik dinsdag van dienst heb geruild met mijn collega, begin ik vandaag pas om 09:00. Heerlijk eventjes een beetje uitslapen dus. Om half 9 stap ik hophop mijn Twingootje in en rijd ik naar mijn werk.

Het is vandaag heerlijk buiten speel weer, dus drie keer raden wat wij hebben gedaan. Ook kijk ik vandaag nog een examen na, knuffel wat extra met de kindjes omdat ik die niet meer zie ivm mijn zwangerschapsverlof van aankomende week en voordat ik het weet is het alweer tijd om naar huis te gaan.

Eenmaal thuis eten we spaghetti, hmm. Ik doe er nog een komkommersalade bij, om zo nog een beetje aan mijn vitamines te komen haha. ‘Savonds kijken we de film Spy, we zijn allebei moe na een dag werken en hebben niet zo’n zin om nog weg te moeten of om iets zwaars/beladen te kijken op de tv. Tussendoor app ik wat met de vriendenclub en stuur deze foto naar ze toe haha. Lekker met mijn haren los en de mascara intussen op mijn kin. Ach, ze hebben mij wel erger gezien.

 

Zaterdag:
Zaterdag is een drukke dag voor me. Eerst maar eens ontbijten met Kaiser Schmarrn, wat is dat toch lekker! Als ik in Duitsland ben neem ik hele pakken tegelijk mee, dan heb ik gelijk een voorraadje liggen.

Daarna gaan we samen naar de film Ghost in the Shell  (hoera voor ons Pathe abonnement) en doe ik meteen boodschappen. Vandaag eet een vriend van ons mee, dus wil ik wel iets écht lekkers eten. De keuze valt op een hele kip (knipkip als ik de termen van mijn moeder mag gebruiken) en ik maak hier gelijk wat foto’s van.

‘Savonds haken er wat meer mensen aan en spelen we Fibbage. Dit is zo’n grappig spel! Er worden verschillende vragen gesteld die de meest bizarre antwoorden hebben. Iedereen logt via Jackbox.tv in en vult een gek antwoord in. Daarna is het aan jou om het correcte antwoord op de vraag te vinden, maar kies je een antwoord van één van je medespelers krijgt hij/zij punten. Wij beginnen vaak heel enthousiast en serieus, maar naar verloop van tijd is het meer een sport om grappige namen en antwoorden te verzinnen haha.

Zondag:
Woehoe, ik slaap uit! Om half elf kom ik pas uit bed, het is gisterenavond laat geworden en ik heb mijn rust echt even nodig. Ik ga uitgebreid in bad om wakker te worden.

 

Ik heb last van nesteldrang vrees ik , want het toilet en de badkamer moeten eraan geloven. Met een muziekje aan poets ik van boven naar onder en alle hoekjes worden meegenomen. Zo lekker een schoon huis! Ook stofzuig ik nog en zie ik mijn grote vriend de wasmachine..

Tussendoor eet ik een bak met aardbeien yoghurt, met gebroken lijnzaad en extra vezels. Eerlijk is eerlijk, het ziet er niet heel lekker uit, maar dat is het wel. Dingen die een zwangere vrouw wel extra kan gebruiken 😉 .

Morgen ben ik nog een dagje vrij en komen er wel twee(!!) fotografes hier op bezoek. Verder werk ik alleen dinsdag en donderdag en dan mag ik met verlof… Ik kijk ernaar uit! Staat er deze week voor jullie ook wat leuks op de planning?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.