Mama,  Zwangerschap

Moeders voor moeders

logo-mvm-selected2xVeel (aanstaande) moeders zullen de naam wel herkennen.  Zo niet, dan hoop ik dat je na het lezen van dit artikel jezelf wilt opgeven wanneer de tijd daar is.  Moeders voor moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen.  Dit doen ze al 85 jaar, door urine in te zamelen van vrouwen die al in verwachting zijn.

Hoe werkt dat, moeders voor moeders?

Wanneer je een positieve test in handen hebt, kun je je al opgeven voor moeders voor moeders. Rond de zes weken zwangerschap komt er een informatrice langs om te vertellen hoe het in zijn werk gaat en neemt een zwangerschapstest af , om te kijken of er echt voldoende HcG in je urine zit. Deze test kun je trouwens bewaren, omdat het streepje niet verbleekt. Ook bespreekt de informatrice de deelnamevoorwaarden met je door. Ze vraagt  bijvoorbeeld of je hepatitis hebt, een bloedtransfusie hebt gehad en andere voorwaarden.  De informatrice neemt de kratten mee waar de blauwe flessen inzitten en één of twee opvangkannen. Je krijgt in totaal 8 flessen, dus je kunt elke dag een nieuwe fles gebruiken (gelukkig maar!). De flessen worden van tevoren gereinigd en gevuld met een klein laagje conserveringsmiddel, zodat de urine lang “houdbaar” blijft.
Iedere week worden de flessen opgehaald bij je huis. Dit gebeurt gelukkig heel discreet! De chauffeur heeft een neutraal busje, waardoor niemand kan zien dat je meedoet. Ik was er bang voor dat mijn straatgenoten al konden zien dat ik zwanger was, omdat wij geen voortuin hebben. Gelukkig konden we de kratten ook in de achtertuin zetten. De chauffeur loopt met alle liefde een stukje om ;). Het is ook mogelijk om een ander adres op te geven, of de kratten zelf wegbrengen bij een depot bij je in de buurt.

img_7769

De urine die jij voor moeders voor moeders opvangt, bevat het HcG (humaan choriongonadotrofine) hormoon. Dit hormoon is verantwoordelijk voor het feit dat je zwangerschapstest positief is. Ook zorgt dit hormoon voor verschillende zwangerschapskwaaltjes als; misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, gevoelige borsten, duizeligheid, stemmingswisselingen en een zwakkere blaas.
Het hormoon gebruiken ze om medicijnen te maken voor mannen die te weinig testosteron aanmaken, wat een belangrijke rol speelt bij het aanmaken van zaadcellen. Voor vrouwen maken ze onder andere medicijnen die de eisprong stimuleren.
Wist je dat er een hele badkuip vol urine nodig is, om één pil/injectie te kunnen maken?

Meedoen was voor mij een kleine moeite. Ik voelde me zelfs een beetje verplicht, aangezien wij op het punt waren beland waar we zelf ook gebruik moesten gaan maken van de medicijnen. Gelukkig was dit uiteindelijk niet nodig, maar dit doet je wel beseffen dat het hele zwanger-worden-proces een heel gevoelig en naar traject kan zijn. De wens kan heel groot zijn, maar helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Als wij met onze urine andere vrouwen kunnen helpen om hun kinderwens te verwezenlijken, waarom dan niet? Het is 10 weken je urine opvangen (je neus even dichthouden als je het in de fles mikt) en klaar is kees. Zo makkelijk kan het zijn!

Moeders voor moeders heeft ook een aparte blog, namelijk //www.vriendinnenonderelkaar.nl/ . Hier kun je allerlei verhalen vinden van dames die meedoen aan moeders voor moeders. Ze vertellen over zwanger zijn, zwanger worden, maar bijvoorbeeld ook over onvruchtbaarheid. Je kunt er ook tips & trucs lezen en handige nieuwtjes over je zwangerschap.

Als dat nog niet genoeg is, werken ze ook met berichtje uit je buik . Je vind hier informatie over de ontwikkeling van je kindje, tips en weetjes en informatieve filmpjes van je kindje in je buik. Dit kun je wekelijks ontvangen in je inbox. Super leuk om te zien hoe je kindje zich ontwikkeld!

Heb jij meegedaan aan moeders voor moeders en hoe heb je dit ervaren? Zou je zelf ook mee willen doen? Laat het even weten in een reactie en vergeet vooral niet aan je bekenden over moeders voor moeders te vertellen! #gelukkunjedelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.