Food

Foodyfriday: Couscous met bloemkool, erwtjes en spek

Wanneer wij allebei laat thuis zijn, willen we graag iets eten wat snel klaar is. Een eis van mij is dat het wel gezond moet zijn, oftewel: er moet groenten inzitten. Vandaag heb ik een recept wat super snel, simpel, gezond en lekker is. Ik deel graag dit recept met jullie!

Benodigdheden:
– 1 bloemkool
– 1 pak tuinerwten
– spekreepjes
– (rode) ui
– couscous
– peterselie
– peper

Hoe maak je het?
Zet een pan met water op en breng hem aan de kook. Dit duurt vaak even, dus in de tussentijd snipper je het uitje. Bak de spekreepjes uit en voeg de uit toe. Fruit deze even mee. Bereid de couscous volgens de verpakking, dit verschilt per merk/soort. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe deze in de pan met kokend water. Voeg ook de erwtjes toe en laat dit ongeveer 5 minuten koken, zodat de bloemkool nog een bite heeft.
Voeg alles samen, inclusief de peper en peterselie en roer dit door. Eet smakelijk!

Als je dit ook gaat maken, laat je even weten hoe het heeft gesmaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange