Food

Foody Friday: Albert Heijn 100% Fruit

Onlangs liep ik in de AH en viel mijn oog op de 100% fruit bakjes. Ik was heel benieuwd naar hoe dit zou smaken en of dit daadwerkelijk gezond is. Het lijkt mij een prima alternatief voor een toetje aangezien ik niet zo dol ben op vla, pudding en al die ongein.   Voor €1,69 wilde ik het wel proberen en nam ik de smaken bosvruchten en mango-perzik met passievrucht mee.

Albert Heijn 100% fruit is een fruitpuree met stukjes fruit erdoor. Verpakt per 4 stuks in plastic cupjes, zoals je ook appelmoes kunt kopen. De smaak is best lekker, ik proef duidelijk de fruitsmaken en tot zoverre geen extreme zoetheid. Het lijkt er op dat ze de belofte van “geen toegevoegde suikers” nakomen!  Ondanks dat het een puree is, zitten er stukjes herkenbaar fruit in. Zo proef je de pitjes van de frambozen en zachte stukjes van de aardbeien.
Natuurlijk zijn er meerdere manieren waarop je dit product kan gebruiken, namelijk:

– als tussendoortje
– op je brood in plaats van jam
– door je yoghurt
– op school/overblijf
– als traktatie op het kinderdagverblijf
– door je baksels/beslag heen
– door je smoothie
– als topping op je pannenkoeken/wentelteefjes
img_2501

Ingredienten

De ingrediënten van de bosvruchtenvariant zijn:
55% appelpuree, 13% aardbeienpuree, 13% kersenpuree, 4,5% braam, 4% kers, 3,5% zwarte bes, 3,5% framboos, 3,5% rode bes, 1% blauwe bes.
en
de ingrediënten van de mango-perzik met passievrucht zijn:
49% appelpuree, 25% mangopuree, 20% perzik, 6,5% passievruchtensap, citroensap.

Voedingswaarde per 100g
Bosvruchten                                                     Mango-perzik
Energie: 174 KJ                                                 235KJ
Vet: 0,1g                                                             0,1g
Koolhydraten:8,5g                                          13g
Suiker:8 g                                                           12g
Vezels: 2g                                                           1,5g
Eiwitten 0,5g                                                     0,6

Over de ingrediëntenlijst kan ik heel kort zijn: ik zie voornamelijk fruitpuree staan met een toevoeging van vers fruit. Er zitten inderdaad geen toegevoegde suikers in.
Als je naar de voedingswaarde kijkt, zie je wel suiker staan. Dit is een fruitsuiker die van nature voorkomt in fruit. Dat is voor mij persoonlijk geen ramp, want ik eet liever een bakje als toetje met het resultaat dat ik genoeg heb, dan dat ik een uur later een pak koekjes weg zit te eten.

img_2505

Zou ik het overnieuw kopen? Nee, waarschijnlijk niet. Het is geen gek product, maar ik heb liever vers fruit. Fruit hoort in mijn beleving een andere structuur te hebben dan puree en daarom voelt het voor mij een beetje gek om dit te eten. Als toetje oké voor een keertje, maar als fruitvervanger zeker niet.

Zou jij deze 100% fruitbakjes kopen? Waarom wel of niet?

0 reacties

  • TisWa.wordpress.com

    Hmm ?, nee het lijkt mij niet zo lekker, alhoewel je zelfs méér dan 100% fruit krijgt.. Bij de bosvruchten namelijk 101% in totaal en bij de mango-perzik 100,5%. Als me dat al meteen opvalt, dan neem ik het product niet eens serieus, want dat is toch raar? Ik hou het ook lekker bij m’n appels en peren ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.