De Koningsdagtag

0 reacties | 22/04/2018

Yay, het is vrijdag Koningsdag! Alhoewel ik nog gewend ben aan “Koninginnedag op 30 april” , heb ik er ontzettend veel zin in. Heerlijk rondstruinen over allerlei marktjes, lekker weer en tompoucen! Ik werd getagged door Maddy in deze koningsdag-tag, die verzonnen is door Nathalie.  Let’s go!

WAT IS JE ALLERLEUKSTE HERINNERING AAN KONINGSDAG?

Dat ik samen met mijn zus, naast Sportcafe Heijman, op de rommelmarkt stond. In ons opblaasbare oranje voetbaldoel stonden we in de miezer regen van alles te verkopen. Mijn tante kwam langs en van haar kregen we een snoepje. Ik vergeet dat nooit meer!

WAT VIND JE ZO LEUK AAN KONINGSDAG?

Het sfeertje. Heel Nederland loopt in oranje, alles staat op zijn kop en er heerst een gevoel van “eenheid”. Ik rij vrijwel elk jaar terug naar mijn ouders en met mijn moeder slenter ik over de rommelmarkt. En ohja, die tompoucen natuurlijk.

KLEED JIJ JEZELF OF JE KINDEREN IN HET ORANJE OF ROOD-WIT-BLAUW?

Nee, ik ga niet zo crazy en ik denk dat ik Hanne dit jaar ook maar spaar!

DOET JE SCHOOL OF DE OPVANG VAN JE KINDEREN MEE AAN DE KONINGSSPELEN?

In de week voorafgaand denken ze aan Koningsdag en worden er wat activiteiten georganiseerd, maar hele gekke dingen gebeuren er niet op de babygroep.

Lees ook: 12 momhacks die jij moet weten!

VERKOPEN OF KOPEN OP DE VRIJMARKT?

Kopen! Ik zal wel willen verkopen (ik heb immers meuk genoeg), maar ik heb tegelijkertijd ook geen zin om een hele dag te moeten wachten tot iemand geïnteresseerd is.

ORANJEBITTER OF EEN ORANJE TOMPOUCE?

Ik ben niet zo’n oranjebitterfan, dus doe maar een tompouce. Doe er maar drie trouwens.

HOE ZOU JIJ JE DAG INDELEN ALS HET REGENT OP KONINGSDAG?

Dat zou balen zijn! Een beetje regen kan ik wel hebben, maar als het hard regent dan blijf ik gewoon lekker binnen. Aantal vrienden erbij en spelletjes doen, dat zie ik wel zitten.

HET LEUKSTE OUD HOLLANDSE SPELLETJE?

Sjoelen! Maar dat doen we ook met oud&nieuw!

KOOP JIJ EEN STAATSLOT VOOR DE KONINGSDAG TREKKING?

Absoluut, net als met oudjaar. Hartstikke leuk, een beetje onder elkaar kijken wat je eventueel gewonnen hebt!

WAT ZOU JE DOEN ALS JE VOOR ÉÉN DAG KONING OF KONINGIN MOCHT ZIJN?

Ik buig me over de nieuwe Wet IKK en kijk naar ‘t nieuwe ratio op de babygroepen (1 op 3) en ga daarna lekker winkelen. Bodyguards en mannen genoeg om mijn tassen te sjouwen haha. En oh, even in de slaapkamers van de prinsesjes kijken. Lijkt me leuk om te zien hoe die ingericht zijn!

 

Voel je vrij om de tag over te nemen! Vergeet dan niet te vermelden dat Nathalie hem bedacht heeft, wel zo netjes. Wat is jouw leukste herinnering aan Koningsdag?

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

*

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange